Nuad (Phaen) Borarn (Thaise Medische Massage Therapie)
Het lichaam wordt tijdens een massage in diverse yoga-posities gebracht. Je wordt bewerkt met knieën en ellebogen en soms zelfs met het volledige gewicht van de masseur of masseuse. Olie komt er niet aan te pas. Je spieren worden gekneed tot het laatste restje spanning verdwenen is. Je ledematen worden gestrekt en uitgerekt, je rug gebogen tot een soepele kromming. Het poogt het lichaam te harmoniseren, blokkades los te maken, en deficiënties volgens de energielijnen te weg te werken. In tegenstelling tot traditionele Chinese geneeskunde, die gericht gebruik maakt van acupunctuur om de druk te manipuleren, bevordert de Thai massage dezelfde punten maar met een helende aanraking. Daarom lijden de punten aan minder spanning, en de levensenergie, of Prana, wordt toegestaan om vrij te bewegen. Samen met het beïnvloeden van de energieke kant, werkt men ook aan het fysieke lichaam. Beginnend bij de voeten en vorderend tot het hoofd, zal het lichaam van de cliënt worden bewogen, worden losgemaakt en worden uitgerekt. De combinatie van energieke en fysieke aspecten is uniek aan Thai massage, en zo zijn ook de gevolgen. Deze oude massage is een gift voor het lichaam, de toespraak (energie) en de mening (hart). Het is een manier om ziekte te verhinderen, helpt om blokkades op te lossen alvorens zij zich psychologisch of fysisch vertonen, en het verbetert ook de flexibiliteit. Tijdens de Thaise massage wordt gemakkelijk zittende kleding gedragen en de massage gebeurt op een matras.
Thaise massage voorkomt en verhelpt zowel lichamelijke als psychische klachten en stimuleert de bloedsomloop en het lymfesysteem waardoor men weer energie krijgt. Chronische vermoeidheid, rug- en nekklachten, hoofdpijn, stijve spieren en gewrichten en een slechte doorbloeding kunnen door Thaise massage verholpen worden. Het zorgt voor versoepeling van de weefsels (huid, spieren, zenuwen en gewrichten) en verbetert de bloedcirculatie, bestrijdt stress en vermindert depressieve gevoelens. Op geestelijk/spiritueel vlak geeft een gevoel van continuïteit in het lichaam, zorgt voor stroming, activeert Chi (Lom).

Traditionele Thaise massage is een van 's werelds oudste genezingsmethoden. De Thaise mensen zagen ziekte als onbalans in het lichaam of de geest en zochten hulp in de lokale tempel. Zij werden behandeld met de vier elementen van de traditionele geneeskunst:
1. spirituele ondersteuning
2. voedingsondersteuning
3. kruiden
4. massage

Thaise massage is een meer dan 2.500 jaar oude massage. Van oorsprong Indisch, is deze massagevorm samen met de boeddhistische monniken naar Thailand gekomen. Niet alleen je lichaam, maar ook je geest voelt zich bevrijd. Dat holistische idee - harmonie tussen lichaam en geest - heeft zijn wortels in het boeddhisme. De Thaise massage is een onderdeel van de Thaise medische en spirituele traditie. Tijdens de behandeling wordt er aandacht besteed aan het voedingspatroon, indien nodig worden er ook kruidenstempels (Luk Pra Kob) gebruikt.
Dit is ook de massage die u kunt zien in het voorbeeldfilmpje

Natuurgerichte principes : 1. energie, 2. prikkeloverdracht, 3. drainage, 4. voeding, 5. psyche