Voedingsondersteuning
Als ik merk dat mijn cliënten problemen hebben door slechte voeding praat ik met hun over hun eetgewoontes. Ik wijs hen erop dat een goed ontbijt een goede basis voor de dag die komen gaat, terwijl het avondeten mag niet zwaar mag zijn omdat ons lichaam aan het einde van de dag niet zoveel energie meer nodig heeft. Bovendien beveel ik hen aan vers bereid voedsel te eten in plaats van kant-en-klare maaltijden of producten uit blik of een pakje. Deze produkten bevatten vaak ook de smaakversterker genaamd, E621/ E635, Ve-tsin, oftewel MSG (monosodiumglutamaat). Deze smaakversterker is zelfs schadelijk voor de gezondheid en geeft veel onverklaarbare klachten.
In Thailand, waar ik vandaan kom, gaan de mensen dagelijks naar de markt om verse producten te kopen. De groenten worden niet te gaar gekookt waardoor vitamines intact blijven. Bovendien eet men niet te veel vlees maar vooral verse vis. Het eten wordt op smaak gemaakt met verse kruiden, die zelf ook weer een gezonde uitwerking hebben.
Indien men geïnteresseerd is, geef ik kookadvies over de gezonde Thaise keuken.
Als men voedsel eet, wat goed verteert, zullen geen verstorende gistings en rottingsprocessen in gang gezet worden.
Verder drinken de meeste mensen in Nederland te weinig water. Ons lichaam heeft water nodig om voedsel te verteren en het lichaam te zuiveren. Ik adviseer mijn cliënten daarom veel verse groenten en fruit te eten en het gebruik van vlees te beperken en genoeg water te drinken.

Natuurgerichte principes: 1. energie 2. drainage 4. voeding